opc_loader

>> Voor 22:00 uur besteld, zelfde (werk)dag verzonden!  |  Vanaf € 25,- geen verzendkosten (NL & BE)  |  Actieve klantenservice   |  Bezoek ons blog! <<

Hoe kies ik een poppenwagen?

De handige online hulp bij het kiezen van de juiste maat poppenwagen!

Poppenwagen voor een kind van 4 jaar of ouder

Voor grotere kinderen is het allerbelangrijkste de heuphoogte. De minimale duwhoogte, oftewel de hoogte van de duwstang, ligt net iets bóven de heuphoogte van het kind. 

Sommige poppenwagens hebben een vaste duwstang, maar de meeste poppenwagens in onze webwinkel hebben een verstelbare duwstang. Deze duwstang is aan te passen naar wens en heeft een minimale en een maximale hoogte waarop deze in te stellen is.

Minimale duwhoogte

Door de filters te gebruiken in de overzichten met de poppenwagens, kun je een selectie vinden van poppenwagens die volledig zijn afgestemd op jouw smaak en voorkeur (en natuurlijk die van je kind).

De juiste duwhoogte is dan het allereerste wat je in het filter moet bepalen.

De duwhoogte staat aangegeven in blokjes van 5 cm. Als bijvoorbeeld de heuphoogte van het kindje 59 cm is, dan klik je op “55 – 60 cm”.

Je krijgt nu alle poppenwagens te zien die de duwhoogte hebben tussen 55 en 60 cm, of op minimaal één van deze maten zijn in te stellen. Als je dat zou willen, dan kun je het nieuwe overzicht nu ook nog sorteren op prijs, naam, nieuwste artikelen of populariteit.
Wellicht wil je nu ook al specifiek kiezen voor een vaste of verstelbare duwstang. Klik dan bij dat filter op de gewenste keuze.

Let op! De laagste maat van de (verstelbare) duwstang moet minimaal de heuphoogte zijn. Bij een heuphoogte van 59 cm is een poppenwagen met duwstang van 58 cm hoogte net te klein. Omdat kinderen nu eenmaal snel groeien, kun je dan beter een poppenwagen kiezen die een iets hogere duwhoogte heeft.

Desgewenst kun je een laagste maathoogte aanhouden die bijv. 5 cm hoger is dan de heuphoogte; hierdoor kunnen ze er een tijdje langer mee spelen.

Als je al ongeveer weet welk type poppenwagen je wilt (zoals bijvoorbeeld een moderne, tweeling of houten poppenwagen), dan kun je ook binnen een categorie zoeken. Door op deze categorie te klikken krijg je het filter te zien voor de poppenwagens die alleen in deze categorie voorkomen.

Wil je verdere keuzes maken, dan is het mogelijk om de poppenwagens nog te filteren op kleur, materiaal, patroon, afbeelding, zwenkwielen, type en merk. Zo krijg je uiteindelijk alleen te zien wat precies bij jou en je kindje past.

Poppenwagen voor baby’s, dreumes en peuters

Voor kleinere kindjes, die de poppenwagen gaan gebruiken om (stabieler) te leren lopen, is een poppenwagen van hout of riet met een duwstang op borsthoogte een slimme keuze.

De werkwijze is hetzelfde: je selecteert nu alleen de duwhoogte die past bij de borsthoogte van het kindje.

Het makkelijkst is om eerst al naar de categorie houten of rieten poppenwagens te gaan óf door in de hoofdcategorie Poppenwagens bij het filter “Type” te kiezen voor de types “houten” en/of “rieten”. Zo krijg je direct al de poppenwagens te zien die voldoen.

Als het kindje al wat stabieler kan lopen en je liever een lichtere poppenwagen wilt, dan is de moderne poppenwagen Smarty een prima keuze. Deze zijn kleiner en lijken meer op de kinderwagen waar ze nog niet zo lang geleden zelf in hadden gelegen. De duwhoogte komt overeen met die van de houten poppenwagens.

 
Zekerheidsgarantie

Mocht je na het ontvangen van de poppenwagen toch vinden dat het niet helemaal voldoet, dan mag je deze natuurlijk binnen 14 dagen retourneren.

 
Heb je nog vragen? We helpen je graag!

 
» Lees ook onze andere blog-artikelen!